Γιατί Το Άρωμά Σας Δεν Έχει Μεγάλη Διάρκεια

08/09/2020
Γιατί Το Άρωμά Σας Δεν Έχει Μεγάλη Διάρκεια | Aromatisou

 Όσο κι αν θα θέλαμε η διαδικασία της επιλογής, της αγοράς και της εφαρμογής του νέου σας αρώματος να είναι μια συναρπαστική εμπειρία καθ’ όλη τη διάρκεια, κάποια αρώματα απλώς δεν κρατάνε όσο άλλα.

Παρακάτω θα βρείτε κάποιους από τους σημαντικότερους ενόχους για την ασταθή μακροζωία του αρώματός σας. 

Συγκέντρωση του αιθέριου ελαίου

Τα αρώματα φτιάχνονται από αρωματικά έλαια, τα επονομαζόμενα αιθέρια έλαια, τα οποία διαλύονται σε αλκοόλ και νερό. Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι αρωμάτων, ανάλογα με τη συγκέντρωση των αιθέριων ελαίων που περιέχονται.

Όσο υψηλότερη είναι η συγκέντρωση του αιθέριου ελαίου, τόσο πιο μεγάλη διάρκεια έχει το άρωμα. Ως εκ τούτου το EDP έχει διάρκεια περίπου 6 με 7 ώρες, ενώ το EDT, περίπου 2 με 4 ώρες και το EDC μέχρι και 2 ώρες.

Ο τρόπος που φοράτε το άρωμα

Το πιστεύετε ή όχι, αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε ώστε το άρωμα να διαρκεί περισσότερο πάνω στο δέρμα σας.

- Σιγουρευτείτε ότι το δέρμα σας είναι ενυδατωμένο πριν τοποθετήσετε το άρωμα, 

– Μην τρίβετε τους καρπούς σας μεταξύ τους. Η τριβή μπορεί να προκαλέσει τις νότες κορυφής να εξασθενίσουν γρηγορότερα.

– Βάλτε λίγη βαζελίνη στα σημεία του παλμού. Η ενυδάτωση από τη βαζελίνη θα βοηθήσει να κλειδώσει το άρωμα για περισσότερη ώρα.

Η Χημεία του δέρματός σας

Μάλλον γνωρίζετε ήδη ότι αυτό που μυρίζει ωραία πάνω σε κάποιον δε σημαίνει ότι θα μυρίζει εξίσου ωραία και σε εσάς.

Οι λόγοι πίσω από αυτό έχουν να κάνουν με τη χημεία του δέρματός σας, και πιο συγκεκριμένα με τις φερορμόνες σας, γνωστές και ως «η μυρωδιά του έρωτα». Το νέο σας άρωμα μπορεί να είναι ή να μην είναι συμβατό με τη φυσική μυρωδιά σας που προέρχεται από τις φερορμόνες σας.

Η ποιότητα των συστατικών και η αυθεντικότητα του αρώματός σας

Τελευταίος αλλά εξίσου σημαντικός είναι ο παράγοντας της αυθεντικότητας

όσο τα αρώματα των σχεδιαστών γίνονται καλύτερα και ακριβότερα, τόσο περισσότερες θα είναι οι προσπάθειες να τα αντιγράψουν. 



Όλοι οι  παραπάνω παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν τη διάρκεια του αρώματός σας, οπότε αν ψάχνετε για ένα άρωμα που μπορεί να κρατήσει μέχρι το επόμενο πρωί, αφιερώστε λίγο χρόνο στο να κάνετε την έρευνά σας, ώστε να ξοδέψετε τα χρήματά σας με σύνεση σε ένα προϊόν που εσείς και οι γύρω σας μπορούν να απολαύσουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψε μία κριτική